Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Drakt og belte (dansk)

Overdelen af dobog symboliserer himmel, mens den nederste del symboliserer jord. Den venstre side af overdel er yang som er positiv, den højre side er yin som er negativ. Venstre overdel skal ligge over den højre, positivt over negativt, dette er universets lov, ligesom himmel over jord.

 

TTU MÆRKE

TTU mærket er ikke "bare" et pænt mærke. Alt på mærket symboliserer alt som omgiver os. Udenfor cirkelen er himmel og jord, og midterste cirkel er mennesket (det er også yin og yang-DoWoo) Udenfor cirkelen symboliserer universet som omgiver os. Alle symbolene er to farvet, dette for å symbolisere to delingen som eksisterer i alt, i form av det positive og negative (kjælighet/hat osv,) Det er tre forskjellige farveekombinasioner, alt efter om en er, cup-, dan- eller master graduerede, på disse mærker.

 

KLUB OG TTU MÆRKER PÅ DOBOG

Som hovedregl sættes TTU mærke på brystet:
•    Kup TTU dobog: Skal have TTU kup mærke på venstre bryst og klubmærke på venstre arm.
•    Kup V-hals dobog: Skal have TTU kup mærke på venstre bryst og klubmærke på venstre arm.

•    Dan TTU dobog: Skal have TTU yudanja mærke på venstre bryst og klubmærke på venstre arm.
•    Dan V-hals dobog: Skal have TTU yudanja mærke på venstre bryst og klubmærke på venstre arm.

•    Master TTU dobog:  Skal have TTU kodanja mærke på venstre bryst og ikke andet.
•    Master V-hals dobog: Skal have TTU kodanja mærke på venstre bryst og ikke andet.

 

HVORDAN DE VENDES

•    TTU kup mærke: Rød farve op og blå farve ned.      
•    TTU dan mærke: Sort farve op og hvid farve ned.
•    TTU master mærke: Guld farve op og sølv farve ned.

 

BINDING AF BÆLTE

Bælte skal bindes på en helt spesiell måde, med andre ord er det ikke tilfældig hvordan vi binder det. Man, skal begynne med og lægge midten af bæltet over din Dan Jeon (ki punkt ) Derefter fører du bæltet bag på ryggen, her krydser man det, så venstre ligger over højre, før man fører det frem igen. Bæltet skal gå to gange rundt fordi det står for to delingen i alt (Yin og Yang). Krydset bag på ryggen vil lave en lille "åbning" så lyset kan komme in gennem din lysdør (Myong Mun). Du binder nu bæltet ved at lægge venstre side (himmel) rundt om den højre side (jord), universets lov Derefter lægger man nu den højre side, som i udgangspunktet var den venstre, over den venstre som var højre forud, og stramme til. Himlen som symboliserer det positive skal altid være over jord som symboliserer det negative. Bæltet er nu bundet rigtigt. For Judanja og Kodanja som iøvrigt er de eneste der har lov til at have skrift på bæltet, skal navnet være på venstre side og dojang på højre side. Når det gjælder bredden på bæltet har kup graduerede Ikke lov tll at have bredere bælte end 4 cm, og dan graduerede ikke over 5 cm. For både kup og dan graduerede skal det ej heller markeres på bælte med striber hvilken grad en har.